ФУЧ " Активни и здрави " - "Да аранжираме маса за гости"

14/12/2020

 Дистанционното обучение не попречи на петокласниците да творят и опознават света. На 14.12.202г  в часа " Активни и здрави " учениците имаха за задача да аранжират маса за гости.

Темата предизвика интерес у учениците. Всички се включиха много активно за реализирането на задачата, макар и в онлайн обучение. 

Невъзможността за екипна работа даде друг стимул на децата. Всички работиха индивидуално и се справиха много успешно, преодоляха с лекота новото начинание и научиха нови неща от етикета за сервиране .

Подредбата и украсата на масата създава допълнителна празнична атмосфера, затова е важно да е направена не само с вкус, но и съобразно правилата за протокола и етикета при хранене.

Бялата покривка е подходяща за официални поводи, но можете експериментирате и с други цветове, ако те са в хармония с цветовете в помещението и с тези на салфетките.

Ако сте решили да използвате поставки за хранене, поставете ги върху маса без покривка. Допълнително приятно настроение създават вазите с цветя и свещниците, но подберете такива, че те да не пречат на видимостта между сътрапезниците по време на вечерята.