Новини

Нашето училище !


НП "Отново заедно"

 Педагогическият съвет на училището взе решение за участие в НП "Отново заедно".

Подборът за участие на ученици в НП "Отново заедно", 2021 г.на МОН е въз основа на приетите с решение на Педагогически съвет критерии.
 Сформирана е сборна група от начален и прогимназиален етап и са определини ръководителите.
 Ученическото туристическо пътуване ще бъде в периода 26 август 2021 г. - 31 август 2021 г.

На добър час , седмокласници!

 Горди сме, че бяхте част от ОУ " Христо Ботев ". С много търпение, такт и всеотдайност , ден след ден се опитвахме да Ви разкрием тайните на необятния свят на науката , а Вие ни дарявахте детската чистота и порив ...

Учихме Ви на най-ценното - да следвате мечтите си, да се борите за тях, да сте честни, упорити и всеотдайни...Защото имате ли мечти и цел, ще намерите пътя !
Никога не забравяйте тези уроци !
Някъде дълбоко в сърцето,като безценен дар,  скътайте милите спомени от родното училище!
 Бъдете добри !
 Бъдете упорити , постоянни и последователни !
 Успявайте !
 На добър час !



 Извънкласни дейности по интереси  

 Ученици от ОУ " Христо Ботев" - гр.Бургас , кв.Ветрен  проявяват своята креативност в дейности по интереси в периода 16.06.2021-30.06.2021 г.

 ОУ" Христо Ботев "-гр.Бургас , кв.Ветрен се включи в кампанията NowWeMOVE за 2021-ва.

 Събитието цели включването на възможно най-много ученици в различни физически активности.
Отправихме покана към Босабум-Ним Теодор Тодоров I дан , който е част от Централен полицейски Таекуон-До клуб към Българската асоциация по Таекуон-До.

 Всеки ученик имаше възможността да се запознае с бойното изкуство Таекуон-До ITF и да изпълни определена задача и физическо  упражнение.

 Инициативата премина сред усмивки и много желаещи ученици да научат нещо ново и различно , което съчетава физическа подготовка и бойно изкуство.

Денят на Христо Ботев и загиналите за Освобождението и Независимостта на България 

 Днес , 2 юни е денят , в който признателно скланяме глава пред подвига и саможертвата на Христо Ботев и героите възвестили на света , че има народ изстрадал и готов за свобода .

Ученици и учители от ОУ" Христо Ботев " гр.Бургас , кв. Ветрен , почетохме паметта им .


V-та Международна конференция "Да мислим екологично за бъдещето"се осъществи On-line, в платформата ZOOM, в периода 26-29 Април 2021 год.

Темата на конференцията е: ЧЕРНО МОРЕ ЗАМЪРСЯВАНЕ, ОПАЗВАНЕ, БЪДЕЩЕ.
 Ученици от ОУ " Христо Ботев " - гр.Бургас с ръководител 
г-жа А.Стоянова взеха участие в конференцията и са  отличени за своето представяне с национална награда " Най-млад еколог".

Поздравления за учениците и техния ръководител !

На 11 май отдаваме почит на нашите първоучители и просветители Светите равноапостоли Кирил и Методий. На този ден първокласниците отпразнуваха своя Празник на буквите. Цяла година те полагаха усилия да научат българската азбука. Водени от своите учителки г-жа Желева и г- жа Пенчева, и подкрепяни от родителите малчуганите овладяваха тайните на буквите и вече гордо могат да кажат ,,Всички букви зная - мога да чета!"

Ученици от ОУ " Христо Ботев" се включиха в международната инициатива withNature2020 за глобално съвместно произведение на изкуството, която обединява разнообразни общности по целия свят на Международния ден за биологичното разнообразие 22 май 2021 г. 

Темата на инициативата : Нарисувай къдроглав пеликан, включи се в международната арт инициатива withNature2020" , провокира креативността на учениците и те се представиха достойно .

Поздравления за учениците и техния ръководител г-н Ст. Николов !

Поощрителна награда за участие в конкурса "Възстановетe нашата Земя"

за Стефан Атанасов от V клас с ръководител г-жа Св. Калева .
Във връзка с отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2021, Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас проведе  4-ти регионален конкурс за рисунка на тема: "Възстановете нашата Земя".
Поздравления за Стефан и г-жа Калева !


"Децата и вярата"  

 Първо място за Асия Челикли в епархийския конкурс за великденско яйце "Децата и вярата" , който се  проведе с благословение на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий и бе организиран от Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие. 

 Асия участва в конкурса с пано , изтъкано на стан .

 Поздравления за представянето на Асия и нейния ръководител Ж. Тодорова !

Лазаровден

 Ученици от ОУ " Христо Ботев "- гр.Бургас , кв.Ветрен , организирани от Настоятелството към училището , пременени в народни носии и с цветя в косите , огласяват квартала с песните си . 
Жителите ги посрещат с усмивка , радост и надежда . Щастливи са , че все още могат да видят този обред  и да послушат песните за плодородие, здраве и семейно благополучие.
Изпращат лазарските с думите "Догодина отново да дойдете ".

Отбелязваме Световния ден на Земята -22 април

 Учениците от прогимназиален етап в ОУ " Христо Ботев " - гр.Бургас,кв.Ветрен облелязват  Световния ден на Земята с грижа за природата и засаждане на дръвчета,осигурени от Гората.бг.
 Денят на земята , провокира учениците да се запознаят отново с вредите , които нанасяме върху нашата планета и начините да намалим вредното влияние .
 

 Ученици от ОУ " Христо Ботев "-гр.Бургас , кв. Ветрен участваха традиционната изложба за детски рисунки под надслов "Водата е живот", посветена на 22 март - Световен ден на водата.

 Конкурсът е организиран от "Водоснабдяване и канализация" ЕАД - Бургас.

 Ученици от ОУ" Христо Ботев"- гр. Бургас , кв.Ветрен имаха  възможността да демонстрират своето въображение и талант по темата "Красотата на водата" в две категории:
1. Рисунка и фотография.
2. Кратко стихотворение.
В гр.Българово,за осма поредна година, Световният ден на водата беше отбелязан с този интересен конкурс. 

Отличените ученици получиха грамоти .

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

На 15.04.2021г. /четвъртък/ от 18:00 ч. в ОУ "Христо Ботев"-кв. Ветрен ще се проведе родителска среща във връзка с организирането на приема на първокласници за учебната 2021/2022 година.

                                            Й. Николова

                                             Директор

               Спортни новини  
Учениците от V ,VI  и VII клас в ОУ " Христо Ботев ", влязоха в ролята на репортери , за да изпълнят поставената задача по Физическо възпитание и спорт .

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

До родителите на бъдещите първокласници,

 Съгласно Заповед РД -01-37/10.03.2021 г. на Директора на Регионална здравна инспекция - Бургас са отменени всички организирани мероприятия на територията на училищата и детските градини.

Това налага отмяната на родителската среща насрочена за 17.03.2021г. При първа възможност ще бъде насрочена нова дата.


Уважаеми родители, скъпи ученици,

 Съгласно Заповед РД -01-37/10.03.2021 г. на Директора на Регионална здравна инспекция - Бургас, считано от 00:00 часа на 12.03.2021 г. до 00:00 часа на 26.03.2021 г. се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата за учениците от V до XII клас.

 По реда на Закона за предучилищното и училищното образование учениците преминават на обучение в електронна среда от разстояние в MsTeams. 

Дневен режим 

Награди ученици

 Призови места на ученици от ОУ "Христо Ботев" в ШЕСТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РИСУНКА И ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА, ПОСВЕТЕН НА 3-ТИ МАРТ "143 години от Освобождението на България от Османско робство"

В зимния кръг на турнира "Математика без граници "

участваха почти 17 000 ученици от 18 страни: Австралия, Афганистан, България,Виетнам,Естония, Киргистан, Казахстан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия,
Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан и Филипините. 
Ученици от ОУ " Христо Ботев " също се включиха в турнира .

Честито на нашите медалисти!Александра Петрова - I клас- златен медал -36т.;
Паола Симеонова- I клас- сребърен медал_32т.;
Емил Пеев- Iклас - бронзов медал- 20т.;
Малена Калчева- Iклас - бронзов медал - 20т.;
Кристиян Димитров- Iклас - бронзов медал- 26т.;
Боян Павлов- III клас -бронзов медал - 24т.
Всички останали ученици получават сертификат за участие!
 Желаем на всички здраве и успешна подготовка за следващите етапи на
турнира! 

Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

На 17.03.2021год. /сряда/ от 18:00 ч. в ОУ "Христо Ботев" ще се проведе родителска среща във връзка с организирането на приема на първокласници за учебната 2021/2022 година.

                                  Й. Николова

                                       Директор

Ден на розовата фланелка 

"Агресията ражда агресия, а любовта - любов"


Общо събрание 

 На 4.03.2021 г. от 18:00 часа в MS Teams ще се проведе Общо събрание на ОУ" Христо Ботев " - гр.Бургас , кв.Ветрен за отчитане изпълнението  на Бюджет 2020 г. , разглеждане и приемане на Бюджет 2021 г.

Отново в класната стая

 Със заповед на Министъра на здравеопазването от 15 февруари 2021 се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. 

В тази връзка Ви уведомяваме, че възобновяваме учебните занятия в присъствена форма на обучение за учениците от V клас  и VI клас , а учениците от VII клас също продължават обучението си присъствено .

 Задължително е носенето на маски за всички ученици , за педагогическия и непедагогическия персонал във всички помещения на закрито , както и спазването на всички продивоепидемиологични мерки-дезинфекция на помещения и всички повърхности , често проветряване .

 Да сме отговорни и да се пазим всички заедно !

 Бъдете здрави !


 Второ място и медал в Национална изложба- конкурс "Свети Трифон Зарезан" -2021 за Асиа Челикли от IV клас в ОУ " Христо Ботев "- гр.Бургас , кв. Ветрен .

Асиа представи нашето училище с три творби в раздел "Приложно изкуство", които са изтъкани на стан .

Ученици от III ,IV и VI клас също участваха в конкурса с рисунки по темата и изработени пана .

 Поздравления  за учениците и техните ръководители - Ивелина Димитрова , Светла Манджукова , Петя Колева и Живка Тодорова !

Продължавайте да творите и печелите отличия !

 Откриването на XVIII Национална изложба-конкурс "Свети Трифон Зарезан" ще се състои на 14.02.2021г. /неделя/ от 10.00ч., но тази година заради сложната епидемиологична обстановка, официално награждаване на участници няма да има.

Национална олимпиада "Знам и мога" - общински кръг (2020/2021)

 На 23.01.2021г.  ученици от IV клас в ОУ " Христо Ботев "- гр. Бургас , кв. Ветрен , участваха в общински кръг на олимпиадата " Знам и мога ".

Форматът на олимпиадата включва 12 задачи със свободен отговор, като всяка задача може да има няколко подусловия с различна насоченост. Решаването на задачите изисква самостоятелен писмен отговор, аргументиране на изразено мнение, решаване на проблем, прилагане на нестандартни решения.
Всички се представиха достойно , а четирима от учениците - Матю Тодоров,Кристиян Михайлов,Миглена Маринова и Никола Стоянов ще представят нашето училище на Областен   кръг .
Да им пожелаем успех !
Поздравления за учениците и техните учители !

Международен турнир "Математика без граници"- зимен кръг

 Училищното ръководство на 

ОУ " Христо Ботев" - кв.Ветрен изказва своята благодарност на учениците от  I и III клас за участието им в Международния турнир "Математика без граници" - зимен кръг, който се проведе  на 26.01.2021г.

Желаем им успех!


Макар и у дома , ние продължаваме  да творим .

Участваме в конкурси и развиваме своята креативност и прилагаме оригинално мислене .

Уважаеми родители, на основание Заповед № РД 09-3472/27.11.2020 г. на министъра на образованието и науката, Коледната ваканция за учениците е от 22.12.2020г. до 03.01.2021г./вкл./. От 04.01.2021г./понеделник/, учениците от I до IV клас са на присъствено обучение в училище по утвърдения учебен график. Учениците от V до VII клас продължават обучението си от разстояние в електронна среда до 31.01.2021г. , на основание Заповед на Министъра на образованието и науката .

Дневният режим и разписание на учебните часове , продължават по утвърдения график ТУК 

Във връзка с отбелязването на Европейския ден на здравословното хранене и Националната седмица за борба със затлъстяването ,грамоти за Малена Калчева от I клас и Асия Челикли от IV клас за участие в конкурса " Да похапнем здравословно с мама".

Поздравления !

   Ученици от ОУ"Христо Ботев" гр.Бургас, кв.Ветрен ,завоюваха призови места на Първи Национален конкурс за рисунка и литературна творба , посветен на Никулден. 

 В категория "изобразително изкуство" първо място за Евилиян Димитров от III  клас.

 В раздел "Литература" първо място завоюва Галена Пеева  от VI  клас.

В категория "изобразително изкуство" второ мяста за: Цветомира Кметска-I клас , Малена Калчева-I клас , Антон Врънгов-III класПаола Симеонова -I клас.

В категория "изобразително изкуство"  трето място за :

Александра Петрова -I клас и Никол Дамова-I клас

 .

Поощрителни награди получиха :

Станислава Арнаудова-I клас ,Стефани Радичева-III клас ,Емил Пеев-I клас.

  Честито на учениците и им пожелаваме още бъдещи успехи. Поздравления и за техните преподаватели г-жа Д.Грозева , г-жа М.Желева , г-жа Д.Пенчева, г-жа Ив. Димитрова , които са отличени с грамоти.

Снимки тук


   Учители и ученици от ОУ"Христо Ботев " спечелиха награда екскурзия до избрана дестинация в България за участие в националния конкурс " На мира в света ".

За съжаление , поради епидемиологичната обстановка и извънредното положение в страната ни , наградата не може да бъде използвана .
Поздравления за учениците и техните ръководители !
Бъдете здрави и дръзновени !


Ден на народните будители- 1 ноември 

"Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина! "- Васил Друмев. 

В този ден отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал
Славата на пръв будител на нацията заслужено носи Паисий Хилендарски. Народът ни го знае и почита като Отец Паисий. В далечните времена преди повече от два века и половина, през 1762 г., Паисий Хилендарски написва своята "История славянобългарска". Негов пръв следовник е епископ Софроний Врачански. В трудни за българите времена, той пише книги за просвета и работи за политическо освобождение. 
Поклон !