Ден на европейските автори #ReadWithEurope

27/03/2023

 Днес, 27.03.2023г., ние от ОУ "Христо Ботев", гр. Бургас, кв. Ветрен се влючваме и провеждаме инициативата  на Европейската комисия- "Ден на европейските автори", ръководена от г-жа Мария Габриел – комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

 Отправихме покана към модели за подражание, които са успели хора в областите, в които работят и се развиват. Личности доказали себе си, за които книгите са извор на знания, опит, радост, мъдрост, мечти...

 Г-н Константин Теменов, началник отдел "Летищен координационен център" на летище Бургас, разказва на учениците от начален етап за своите ученически години, за пътя, който е извървял в образованието до този момент, за усилията, за успеха.

Увлекателният разказ за първата му среща с книгата заплени учениците, а прочетената 20 глава от "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери предизвика разговор за приятелството, без което никой не може.

Г-н Теменов приятелски препоръча на учениците да четат и да обичат книгите!

 Г-н Венелин Филипов, успял в областта на спорта- футболист и мениджър, разказва на учениците в прогимназиален етап за своите ученически години, за постоянството и упоритостта, които са му помогнали да успява и в обучението и в спорта, за мечтите, които е следвал и е сбъднал, защото никога не се е отказвал и не е спирал да вярва в себе си, във възможностите си.

Притчите, които чете на учениците от "Скритият дар" на Джериес Авад са наситени с мъдрост, опит и поуки.

В непринуден разговор г-н Филипов съветва  учениците да четат книги, да трупат знания, да се развиват, за да успеят да сбъднат мечтите си, за да са щастливи!