НП " Иновации в действие"

08/06/2022

 Национална програма "Иновации в действие" дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики, чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища-партньори от цялата страна.
ОУ "Христо Ботев" е домакин на заключителните дейности по проекта и посрещна своите партньори от 
СУ "Д-р П. Берон", гр. Червен бряг, ОУ "П. Хилендарски", с. Цалапица и СУ " Йордан Йовков", гр.Пловдив.

 Официалното откриване на срещата се състоя на 6.06.2022 г.в историческото селище " Акве Калиде", а нашите гости имаха възможността да се запознаят с Бургас и неговите забележителности, история, постижения и иновации на ОУ " Христо Ботев", както и да се потопят в историческото минало на Акве Калиде - изворът на трите нимфи и банята на Сюлейман Великолепни.
През следващите дни гостуващите учители и ученици с интерес наблюдаваха иновативни уроци в нашето училище.

Г-жа Св.Манджукова заедно с учениците от V клас провеждат  на 7.06.2022г иновативен урок на тема "Преобразувай и преизползвай" пред учители и ученици.

С много желание, творчество и изобретателност те представиха своите идеи как можем да вдъхнем нов живот на старите и непотребни вещи и да ги превърнем в полезни.

През третия ден  представяме иновативен урок и  добри практики, които се прилагат в ОУ "Христо Ботев"-гр.Бургас,кв.Ветрен.

Г-жа А.Стоянова - учител на VI клас по ФУЧ " Активни и здрави "представи "Уъркшоп"- иновативан урок на тема" Храни и хранене". Целта на урока е да се съпоставят пакетираните храни с тези, които можем да си приготвим у дома.

Г-жа Ж. Тодорова заедно с ученици от V клас демонстрира пред гостуващите възможността за "преплитане" на учебният материал по История и цивилизации и занаята тъкачество,

С много интерес гостуващите ученици се включиха в изтъкаването на художесвени пана и усвоиха няколко вида втъкаване на нишките и изтъкаване на форми.

Г-н Николов с ученици от II и  IV клас представи по-различен, съвременен аранжимент на народната песен "Радо, мари Радо" по съпровод на синтезатор, която учениците изпълниха с много чувство и желание, облечени в народни носии и ни потопиха в атмосферата на българския фолклор.