Никулден в I клас

05/12/2022

 Учениците от I клас се запознаха с традициите, свързани с празника на Бургас - Никулден. Предоставен им бе снимков материал за забележителностите на град Бургас, както и информация за всяка една от тях.

 Учениците се запознаха с бележити бургаски поети, търговци и дарители - Петя Дубарова, Христо Фотев и Александър Георгиев - Коджакафалията. Учениците получиха достъпна за тях информация, за всеки един от личностите.

Впечатлени, малчуганите ги нарекоха - Будители.

 След като се запознаха с културните забележителности и някои от известните личности за град Бургас, достигнахме и до празника Никулден и си поговорихме, за това какви познания имат за този празник. Представена им беше интересна презентация с история за самия празник, традиции и обичаи за него. Запознати вече с празника, първокласниците изработиха "Морско дъно" , за което оцветиха и изрязоха 3D рибки, които залепиха на нежно син лист и доукрасиха морското дъно с водорасли, балончета, раци и т.н. според въображението им. 

Информацията, която получиха беше  интересна и грабна веднага вниманието им, а накрая останаха доволни от създаването на своите творения за "Морското дъно".


Вижте снимки ТУК