5 октомври- посрещаме бивши преподаватели в нашето училище

05/10/2022

ОУ " Христо Ботев " се включи в инициативата на Регионално управление на образованието- гр. Бургас и отправи покана към бивши преподаватели в нашето училище, за да отбележим Международния ден на учителя, да покажем уважение и признателност към труда на преподаватели, белязани с призванието "учител". 

 На поканата се отзоваха г-жа Тонка Петкова- начален учител, г-жа Д. Пурнарова- учител по музика, г-жа Т. Михалева- начален учител, г-жа И. Нанева учител по български език и история, г-н П. Колев- учител по физическо възпитание.

За учениците бе вълнуващо да покажат своите умения и знания, а за учителите- ценно да получат съвети и да почерпят от дългогодишния опит на уважаваните преподаватели.

 Учениците от VI клас в часа по музика с помощта на г-жа Петкова и госпожа Пурнарова, ръководени от музикалния съпровод от г-н Николов, разучават песента Учителко любима, с която поздравиха своите преподаватели.

 Г- жа Нанева с интерес наблюдава в час по български език в VII клас, урокът който изнася нейната бивша ученичка- г-жа Пламена Тименова.

Гостуващите учители споделиха, че се гордеят с факта, че техни ученици в ОУ " Христо Ботев" сега са учители в училището.

 Педагогическият колектив изказва своята благодарност към учителите и им напомня, че са винаги добре дошли!