1 ноември- Ден на народните будители

28/10/2022

 В ОУ "Христо Ботев, гр.Бургас, кв.Ветрен отбелязваме Деня на народните будители във всеки клас с рецитиране на стихотворения, изработване на табла, рисунки и други материали и представяне на видеоматериали, подготвени от учителите.

I клас

 Първокласниците  отбелязват с огромно вълнение и желание - Деня на народните будители, чрез презентация за будителите. В проява на любопитство децата се запознават с характера на народните будители от миналото, като стигнахме до извода, че всички те имат силни страни като упоритостта, самоконтрола и надеждата - същите, които учениците съзнателно изграждат в училище.
След като изгледаха презентацията, първокласниците изработват сами картата на България, като я оцветяват в цветовете на нашето знаме и добавят към нея ликовете на  народни будители.

II клас 

Второкласниците отбелязват Деня на народните будители с рецитиране на стихотворения, изработване на книжки за будителите, разпознават будителите от портретни снимки и откриват имената им в игрословица.

III клас 

 За Деня на народните будители учениците от III клас положиха цветя пред паметника на Христо Ботев и дружно рецитираха "Ден на будителите".

 Чрез презентация, подготвена от техните учители, учениците се докоснаха до делото на народните будители- книжовници, просветители, борци за свобода., изработиха табло за класната стая и  книжки за будителите.

 

IV клас 

 По повод Деня на народните будители ученици от IV клас изработват табла, рисуват по темата и разказват за живота на някои от будителит.

V клас 

 С учениците от V клас  от ГЦОУД, след като изгледаха видеоматериал, посветен на будителите, дискутираме по темата "Кой можем да наречем будител днес?".

Според учениците всички техни учители са будители, "защото те са тези, които ги мотивират и  водят по пътя на знанието".


Ресурсен кабинет

1 ноември!
Нашите будители са нашата пътеводна светлина!
Благодарим, че огряхте пътя ни!
Учениците от групата на ресурсен учител - Светла Вутова се запознаха с дейността на народните будители.

 Рисунки на ученици от ОУ ,, Христо Ботев" на тема
01.11 Ден на народните будители.