Новини 2021/2022

 

Европейски ден на спорта в училище

На 24.09.2021 г. учениците от ОУ "Христо Ботев" - кв. Ветрен отбелязаха Европейския ден на спорта в училище (ЕДСУ) , който е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището" за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

В събитието взеха участие учениците от 1 до 7 клас с различни спортни дейности.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и за седма поредна година е подкрепена от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спортa.

#ESSD2021

#beactive #със съдействието на BG Бъди активен

На 24.09.2021 г. учениците от ОУ "Христо Ботев" - кв. Ветрен отбелязаха Европейския ден на спорта в училище (ЕДСУ) , който е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за "принадлежност към училището"...

Официалното откриване на учебната 2021/2022 година ще се проведе в двора на училището на 15.09.2021 г. от 9:00ч. с учениците от I клас и V клас.
За останалите ученици учебната година ще бъде открита от 10:30 часа.

Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище имат право на Еднократна помощ от 300.00 /триста/ лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не...